Διατροφικά Οφέλη

Διατροφικά οφέλη από το γάλα γαϊδούρας

Το γάλα της γαϊδούρας είναι υψηλής πεπτικότητας και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι ιδανικό σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας, κακής θρέψης (υποσιτισμού), και γενικά κακής μεταχείρισης του οργανισμού.

Μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς στη σύσταση του και σε ικανοποιητικά ποσοστά, εμπεριέχονται ανοσφαιρίνη και λυσοζύμη (ιδανική περίπτωση για γυναίκες σε εγκυμοσύνη, αδύναμα βρέφη και νήπια και ανθρώπους σε προχωρημένη ηλικία). Οι πλούσιοι ολιγοσακχαρίτες του το κάνουν κατάλληλο για την ευαισθησία στη δυσκοι-λιότητα, τις αλλεργίες και στην ανισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας. Επιπλέον είναι υψηλής πεπτικότητας και χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη.

Αυτές και άλλες πολλές ιδιότητες του το καθιστούν προϊόν υψηλής αξίας με μεγάλη γκάμα εφαρμογών, ( όπως στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών του ανοσοποιητικού, των δερματικών παθήσεων και αλλεργιών, της ηπατικής λειτουργίας κ.ά.), καθώς και πρώτης τάξεως γάλα βρεφικής ηλικίας στις περιπτώσεις που το μητρικό είναι λίγο ή ακατάλληλο.